Czuriné Auerbach Mariann - személyes fejlődésem a FITNESS világában!

Nézz bele az edzésnaplómba!

Immunerősítésre:

1 citrom levét kifacsarok, hozzá teszek pár kanál mézet majd 3-4-5 gerezd fokhagymát vékony szeletekben hozzákeverek, sokan csak állni hagyják így majd kiveszik a fokhagymát, én bent hagyom és így fogyasztom. Bő vizzel fogyasztom így elkerülöm hogy marja a gyomromat. Hűtőben sokáig eláll, de érdemes kúra szerűen fogyasztani, betegség alatt meg főképp!!! Elkerülhető az a sok sok náthás megbetegedés!

Teljes kiörlési liszttel készült palacsinta:

Cerbona szalagos tk. búzaliszt számomra nagyon bevált, ajánlom!

Két tojás, pici só, cukor (utóbbiból ki mit szokott meg) fél liter tej, pici sütőpor, 0,5 dl olaj, annyi lisztet teszek hozzá, hogy sűrűn, de szépen keverhető legyen, majd palacsinta tészta sűrűségre felöntöm szódavízzel, de tejjel is lehet, ki mit szeret! A sütése nagyobb figyelmet igényel, de megéri!

Rebarbarás-süti:

5 evőkanál mézet kb. 3 ek vajjal összeforralok (kb. 1 perc mikróban)és beleöntöm a tortaformába, amiben sütni fogom a tortát.

20 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet 1 kávéskanál sütőporral és 1 kávéskanál szódabikarbónával, egy csipet sóval és 1 kávéskanál őrölt fahéjjal (szárazon) összekeverek egy tálban.

Egy másik tálban 2 dl joghurtot + 2 egész tojást + 4 ek olívaolajat 10 dkg nádcukorral összekeverek.

A száraz és a folyékony összetevőket alaposan összekeverem és amíg előkészítem a gyümölcsöt egy kicsit pihentetem.

Ez a süti nagyon finom almával, szilvával és rebarbarával de lehet körtével és meggyel is. A rebarbarás változathoz kb. 3 szár rebarbarát megmosok és ha kell kicsit megpucolom és apróra karikázom. A tortaformába szórom a gyümölcsöt (amiben a mézes vaj van) és ráöntöm az összekevert tésztát. Sütöben közepes vagy kis lángon tűpróbáig sütjük. Amikor kész van egy kicsit hagyjuk kihülni és utána megfordítva kivesszük a formából és tálalhatjuk.

Sárgarépa főzelék Brokkolival:

 Párolás: sárgarépa (pucolva, és félbevágva) kb 20 perc

Brokkoli (1 rózsa) 10 perc

Pici zsiradékban a szeletelt répát megpirítjuk pici sót, nádcukrot teszünk bele (és a brokkolit is persze). Majd felöntjük tejszínnel, tejjel (ki mit preferál, víz is lehet egy része) Ha forr, zabpehelylisztet tejjjel kikeverem majd behabarom vele a mártást. A brokkoli kicsit szétfőtt de az íze bent maradt.

Rakott padlizsán:

Barna rizst feltezsek főni kuktába pici sóvál: 40 perc biztos kell neki =(3X-os vízzel)

Tepsibe fél cm-re vágott padlizsánszeleteket helyezek, rá fűszert szórok (gyömbér, szerecsendió, bors) majd a főtt rizst, kis tejföl, paradicsomszelet és füstölt mozarella a tetejére és 20 percre sütőbe rakom, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Zöldséges tészta:

Durumtésztát kifőzöm.

Hagymát, fokmahagymát olajon megfuttatom és tetszés szerint zöldségeket helyezek rá (kockára vágott padlizsánt, kalifornia paprikát, cikkinit...stb..ami épp van) szójaszósszal teszem pikánssá, majd a tésztával összekeverem.

Nagyon tutti lett!!! Ajánlom.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 8
Heti: 10
Havi: 23
Össz.: 11 832

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Czuriné Auerbach Mariann - személyes fejlődésem a FITNESS világában! - © 2008 - 2024 - maryedzes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »